Aihearkisto: toimijat

Talon toimijat esitellään tässä:

Hertsikan Pumppu -osuuskunta

pumppu_kuva11

Hertsikan Pumppu toimii Herttoniemitalossa paikallisten ihmisten äänenä ja yhteisöllisen toiminnan mahdollistajana. Pumppu on voittoa tavoittelematon, yleishyödyllinen osuuskunta, joka tukee asukkaiden aktiivisuutta oman asuinalueensa toiminnan ja tapahtumien ideoinnissa sekä järjestämisessä. Lisäksi Pumppu rakentaa paikallista yhteistyötä ja hyviä kohtaamisia talon kaikkien toimijoiden kesken. Toiminta tukee kaikkien asukkaiden – eri-ikäisten ja eritaustaisten ihmisten – kanssakäymistä.

Pumppu on palkannut Herttoniemitaloon asukastoiminnan koordinaattorin, joka tukee toiminnan järjestämisessä ja tiedottaa talon tapahtumista. Liittymällä Pumppuun voit parhaiten vaikuttaa Herttoniemitalon ja muun asukastoiminnan kehittämiseen.

Hertsikan Pumpun osuuskuntakokous oli 21.3. 2017 klo 17-20 Herttoniemen kirjastossa. Kokouksessa valittiin osuuskunnan hallitukseen Aino Rekola, Timo Ala-Vähälä, Teija Mäenpää, Juha Pykäläinen, Mirva Keski-Vähälä, Lotta Leiwo ja Mika Joukas. Järjestäytymiskokouksessaan 17.4. hallitus valitsi puheenjohtajaksi Aino Rekolan.

Hertsikan Pumppu -osuuskunta kartoitti vuoden 2017 loppupuolella ja vuoden 2018 alussa Herttoniemen alueen (Länsi-Herttoniemi ja Herttoniemenranta) asukastoimijoita: tilojen käyttäjiä, käytettävissä olevia tiloja sekä tilojen tarvetta. Lähivuosina poistuu merkittävä määrä nykyisin käytössä olevia tiloja (Asukastalo Ankkuri ja Herttoniemitalo). Tiedossa olevat tilat tulevassa Lähipalvelukeskus Hertsissä eivät välttämättä riitä kattamaan tilojen tarvetta. Yleinen arvio on, että asukastiloista ja erityisesti liikuntatiloista tulee olemaan pulaa. Lue raportti: Asukastilakartoitus 2018

Liity Pumppuun!       Facebook

Herttoniemen kirjasto

Herttoniemen kirjastoHerttoniemen kirjasto sykkii Herttoniemitalon ytimessä. Kirjastosta voit lainata tuotteita moneen tarkoitukseen:  kirjoja, elokuvia, cd-levyjä, urheiluvälineitä, verenpainemittareita ja lehtiä. Voit nauttia päivän lehdestä kahvikupposen ääressä ja osallistua tapahtumiin. Voit myös itse järjestää tapahtumia kirjastossa. Kirjastossa on tietokoneita asiakaskäyttöön. Lisäksi voit varata kirjaston tiloja tapahtuma- ja kokouskäyttöön.

WWW

Herttoniemen ruokaosuuskunta

logo_ROKRuokaosuuskunnalla on alkamassa viides satokausi. Osuuskunta on Suomen ensimmäinen csa-maatila (community supported agriculture). Osuuskunta viljelee biodynaamisesti peltoa Vantaan Korsossa ja pellon ”osakkaina” ovat ruokaosuuskunnan jäsenet. Jäsenet hakevat satokauden aikana sato-osuutensa viikoittain jakelupisteistä. He osallistuvat myös talkootöin Kaupunkilaisten omalla pellolla. Osuuskunnassa on tällä hetkellä jäseniä 180 ja sadonjakopisteitä on 5, joista yksi on Herttoniemen kirjasto. Liity mukaan!

WWW            Facebook

Herttoniemen ruokapiiri

Ruokapiirin logoHerttoniemen ruokapiiri toimii Herttoniemitalolla Ruokapiirin puodin yhteydessä 31.5.2016 asti, jonka jälkeen ruokapiiri jatkaa uudessa paikassa.

Ruokapiirin jäseninä on noin 300 perhettä ja jakelut ovat tiistai- ja torstai-iltaisin puodin aukioloaikana kello 15.30-18.30. Saatavilla on muun muassa Kaupunkilaisten oman pellon biodynaamisesti viljeltyjä juureksia ja kasviksia, luomuhedelmiä, lähileipää, erilaisia lihatuotteita luomupossusta poroon, pientuottajien maitotuotteita, marjoja, jäätelöjä sekä Helsingin Villasukkatehtaan sukkia. Puodin hinnat ovat piiriläisille muita edullisemmat.

Herttoniemen Syke

SykettäHerttoniemen Syke on paikallinen liikuntaseura. Seuran toiminta painottuu ohjatun sisäliikunnan tarjoamiseen eri puolilla Herttoniemeä. Sykkeen liikuntatunneilla  jumpataan ja tanssitaan sekä vesivoimistellaan uimahallissa. Tunnit soveltuvat naisille ja miehille. Lapsille on omat ryhmät. Ryhmiä on viikoittain 17, joista 7 kokoontuu Herttoniemitalolla (ti, pe, la, su).

WWW

Herttoniemitalon perhekahvila

Perhekahvilan kulkupelejä 2, muokattuPerhekahvilatoiminta käynnistyi Herttoniemitalolla marraskuussa 2014. Perhekahvilaa pyörittää vapaaehtoisten vanhempien ja isovanhempien rinki. Tapaamiset ovat maanantaiaamupäivisin kello 10-12. Tarjolla on aina kahvia ja teetä sekä jotain pientä syötävää omakustannehintaan

Facebook

Kettutien nuorisotalo

DCIM100GOPROKettutien nuorisotalo avaa ovensa alueen nuorille sekä arkisin että viikonloppuisin. Aukioloajat on jaoteltu varhaisnuoriin ja nuoriin. Avointen ovien toiminnan lisäksi talossa on teatteriryhmä ja muutamia pienryhmiä. Nuta on remontoitu kodikkaaksi ja virikkeelliseksi ympäristöksi sekä alueen nuorille että järjestöille.

Normaalit aukioloajat (muutoksista ilmoitetaan Kettutien nuorisotalon fb-sivuilla)

Varhaisnuoret (3.-6.lk):  ma klo 14.00–16.30, ke klo 14.00–16.30, to klo 14.00–16.30, pe klo 14.00–15.30

Nuoret (7.lk):   ma klo 17.00–21.00, ke klo 17.00–21.00, to klo 17.00–21.00, pe klo 17.00–22.45, la klo 17.00–22.45

WWW     Facebook

 

Mieto ry

Mieto ry, mökkihommiaMieto edistää hyvää mielenterveyttä ja jaksamista järjestämällä mahdollisuuksia mielekkääseen toimintaan. Syys-talvi-kevätkauden Mieto kokoontuu Herttoniemitalolla kolmesti viikossa. Kokoontumisissa retkeillään, laitetaan ruokaa ja ollaan yhdessä. Yhdistyksellä on Vartiosaaressa mökki, jossa kesäkaudella on toimintaa. Mieto ry toimii vapaaehtoisvoimin.

WWW     Facebook